Kapërce te përmbajtja
Kreu
KreuInformacionBëjeni tuajin librinBibliotekaRrjeti
Ne po punojmë që e gjithë përmbajtja e blogut tonë të jetë e disponueshme në gjuhën tuaj. Disa artikuj tani për tani mund të jenë në dispozicion vetëm në anglisht.

Blogu

HomeArticles

Ekonomiksi ju ndihmon të përballeni me njerëz të vështirë...duke përfshirë edhe veten.

Opionin · Mënyra ekonomike e të menduarit mund t’ju ndihmojë gjithashtu të përballeni më mirë me personin që ndonjëherë mund të jetë armiku juaj më i keq: vetja juaj

The Foundation for Economic Education
17.10.22

Një mësim në ekonominë bazë: Tomi blen një makinë nga Heri

Opionin · Çfarë mund të mësojmë nga një transaksion për një makinë të përdorur rreth vlerës preferenciale

T. Norman Van Cott · 22.7.22

Njihuni me gjeneratën e ardhshme armene të Ekonomistëve të Mendimit Praktik

Lajme nga EFI · Sfida u pranua nga mbi 100 studentë nga më shumë se 30 shkolla dhe universitete në të gjithë vendin.

Eleanor Hammond · 4.7.22

Obi-Uan Kenobi, Ekonomist i Zgjedhjes Publike

Opionin · A mund të jetë “Lufta e Yjeve” një portë kalimi intergalaktike për të kuptuar më mirë teorinë e zgjedhjes publike?

Byron B. Carson, III · 17.6.22

Të gjithë artikujt

Ekonomiksi ju ndihmon të përballeni me njerëz të vështirë...duke përfshirë edhe veten.

Opionin · Mënyra ekonomike e të menduarit mund t’ju ndihmojë gjithashtu të përballeni më mirë me personin që ndonjëherë mund të jetë armiku juaj më i keq: vetja juaj

The Foundation for Economic Education · 17.10.22

Një mësim në ekonominë bazë: Tomi blen një makinë nga Heri

Opionin · Çfarë mund të mësojmë nga një transaksion për një makinë të përdorur rreth vlerës preferenciale

T. Norman Van Cott · 22.7.22

Common Sense Economics - a book for students and their grandparents

Lajme nga EFI · Randall Filer took part in the presentation of the Armenian edition, at the American University of Armenia

Banks.am Portal · July 8, 2022

Njihuni me gjeneratën e ardhshme armene të Ekonomistëve të Mendimit Praktik

Lajme nga EFI · Sfida u pranua nga mbi 100 studentë nga më shumë se 30 shkolla dhe universitete në të gjithë vendin.

Eleanor Hammond · 4.7.22

Obi-Uan Kenobi, Ekonomist i Zgjedhjes Publike

Opionin · A mund të jetë “Lufta e Yjeve” një portë kalimi intergalaktike për të kuptuar më mirë teorinë e zgjedhjes publike?

Byron B. Carson, III · 17.6.22

Përcaktimi i çmimeve: dora e dukshme dhe e padukshme, dhe çfarë lidhjeje kanë ato me krizën e karburantit në Ukrainë?

Opionin · Mungesa e karburantit, pikat e zbrazura të karburantit dhe ndikimi i çmimeve mbi tregun

Nataliya Melnyk, Bendukidze Free Market Center · 9.6.22

Premtimi i kriptovalutave

Opionin · Kriptovaluta: shpresa e një sistemi të ri monetar

William J. Luther · 19.5.22

IPhone apo jelek antiplumb? Shikimi i kostove alternative ndihmon në marrjen e vendimeve

Opionin · Çdo gjë e ka një çmim. Çmimi është gjithmonë relativ...

Nataliya Melnyk, Bendukidze Free Market Center · 14.4.22

Lufta, paqja dhe stimujt: si e definojnë ligjet e ekonomisë jetën tonë edhe tani

Opionin · Ne e shpjegojmë ekonominë e paqes dhe luftës me fjalë të thjeshta

Nataliya Melnyk, Bendukidze Free Market Center · 5.4.22

Analizë nga Gjeorgjia: si do të ndikohet ekonomia gjeorgjiane nga lufta në Ukrainë?

Opionin · Çmimi i luftës: pritet që ekonomia gjeorgjiane të pësojë luhatje të ndjeshme

Iniciativa për edukimin ekonomik të Gjeorgjisë · 24.3.22

Shkëmbimet tregtare në ekonomi

Opionin · Shkëmbimet tregtare - një nga parimet bazë në ekonomi

Robert F. Mulligan · 18.3.22

Kërkesa dhe oferta janë zemra e ekonomisë

Opionin · Zemra e ekonomisë – kërkesa dhe ofertaa

Alexander William Salter · 7.3.22

Në kujtim të: Richard Stroup

Lajme nga EFI · Bota e ekonomiksit të tregut të lirë humbi një prej kampionëve të vet me vdekjen e Richard Stroup

Eleanor Hammond · 13.1.22

Ukrainë: duke e bërë ekonomi mësimdhënie argëtuese

Lajme nga EFI · Bendukidze Free Market Center bashkë-organizon punëtorinë e trajnimit të mësuesve

Eleanor Hammond · 9.11.21

Uzbekistani: konkurrenca verore tregon se ekonomia mund të jetë argëtuese!

Lajme nga EFI · Një shakullinë e krijimtarisë, energjisë dhe entuziazmit në mesin e fituesve të çmimeve!

Eleanor Hammond · 6.11.21

Kosova: studentët dhe sipërmarrësit mirëpresin “Common Sense Economics”

Lajme nga EFI · Në Kosovë, 15,000 kopje janë shkarkuar që nga fillimi i shkurtit!

Eleanor Hammond · 27.10.21

Gjeorgji: pilotimi i Veglave të EFI për Mësues me nxënësit e klasës 10

Lajme nga EFI · EFI është e lumtur për mundësinë e mbështetjes së futjes së ekonomisë në kurrikulën e shkollës së mesme

Eleanor Hammond · 2.10.21

Armenia: konkurrenca e eseve inkurajon nxënësit e shkollave të mesme të trajtojnë çështjet ekonomike me sens

Lajme nga EFI · Viti 10-12 nxënës të shkollave të mesme nga e gjithë Armenia marrin pjesë

Eleanor Hammond · 1.6.21

Ukraina: “Ekonomia e përditshme” - filloi kurs i shkrim-leximit ekonomik falas online

Lajme nga EFI · Partneri i EFI Bendukidze Qendra e Tregut të Lirë nis kursin e shkrim-leximit ekonomik në Prometeu

Eleanor Hammond · 10.5.21