Kapërce te përmbajtja
Kreu
KreuBloguRrjetiInformacion
Fillo leximin
ose shkarkoje falas

Kosova: studentët dhe sipërmarrësit mirëpresin “Common Sense Economics”

Eleanor Hammond
27.10.21

Gjatë gjithë vitit, partnerët tanë në Kolegjin Riinvest kanë qenë të zënë me sjelljen e edicionit shqiptar të “Common Sense Economics” tek lexuesit e rinj. Dhe çfarë interesi kanë ngjallur! Tashmë, 15.000 kopje janë shkarkuar. Kur kufizimet e pandemisë kanë lejuar, ata kanë vizituar shkollat dhe universitetet, duke paraqitur librin për studentët dhe mësuesit dhe duke shkaktuar diskutime të gjalla rreth çështjeve ekonomike. Në qytete dhe qytete në të gjithë vendin, ata kanë ftuar sipërmarrësit dhe studentët në sallone në hapësirat publike, duke gjeneruar interes dhe eksitim të madh në projekt. Mësuesit janë të ngazëllyer për potencialin e librit për të përmirësuar shkrim-leximin ekonomik në shkollat e mesme dhe për studentët, është mbështetje e mirëpritur për studimet e tyre në një gjuhë e cila ka pak tekste hyrëse të ekonomisë.

Kur kufizimet e pandemisë kanë ndaluar ekipin të takohet me lexuesit e rinj, ata kanë marrë në televizionin lokal.

Shikojnë Alban Zogaj nga Kolegji Riinvest flasin për librin dhe pse të gjithë duhet ta lexojnë atë:

Artikujt e fundit

Një mësim në ekonominë bazë: Tomi blen një makinë nga Heri

Opionin · Çfarë mund të mësojmë nga një transaksion për një makinë të përdorur rreth vlerës preferenciale

T. Norman Van Cott · 22.7.22

Common Sense Economics - a book for students and their grandparents

Lajme nga EFI · Randall Filer took part in the presentation of the Armenian edition, at the American University of Armenia

Banks.am Portal · July 8, 2022

Njihuni me gjeneratën e ardhshme armene të Ekonomistëve të Mendimit Praktik

Lajme nga EFI · Sfida u pranua nga mbi 100 studentë nga më shumë se 30 shkolla dhe universitete në të gjithë vendin.

Eleanor Hammond · 4.7.22