Kapërce te përmbajtja
Kreu
KreuInformacionLajmetBëjeni tuajin librinBibliotekaRrjeti

Njihuni me gjeneratën e ardhshme armene të Ekonomistëve të Mendimit Praktik

Eleanor Hammond
1.1.70

“Dora e padukshme në lagjen time”, “Subvencione të papërshtatshme në rajonin apo shtetit tim”, “Si i menaxhoj financat e mia”, “Sigurime për të cilat do të paguaja” etj., janë disa nga temat rreth të cilave studentët anembanë Armenisë janë nxitur të mendojnë në Konkursin e Eseve 2022 të EFI-së.

Qendra për Vendime rreth Sjelljes e organizoi konkursin për të dytin vit radhazi, si për studentët e gradës Bachelor ashtu edhe për nxënësit e shkollave të mesme, duke i frymëzuar të mendojnë në një mënyrë më të hapur rreth ekonomisë dhe të marrin pjesë në konkursin për esenë më të mirë të bazuar në librin “Ekonomiksi i mendimit praktik: Çfarë duhet të dijë secili për të arritur prosperitet personal dhe kombëtar”.

Sfida u pranua nga mbi 100 studentë nga më shumë se 30 shkolla dhe universitete në të gjithë vendin. Gjyqtarët zgjodhën 10 esetë më të mira: 3 nga universitetet dhe 7 nga shkollat e mesme. Ceremonia e dhënies së çmimeve u zhvillua në Jerevan më 25 qershor, duke bërë bashkë të gjithë fituesit dhe mësuesit e tyre nga Jerevani, Ararati, Armaviri, Tavushi, Lori dhe Syuniku, si dhe të ftuarit specialë, bashkautorin Prof. Randall K. Filer dhe anëtaren e bordit të EFI-së, Renita Esayian.

Të gjithë fituesit ishin të gëzuar për mundësinë që kishin për të konkurruar, por mbi të gjitha për të testuar njohuritë e tyre në ekonomi. Nuk është për t'u habitur që dy shkolla, nxënësit e të cilave fituan vitin e kaluar, liceu “Anania Shirakatsy”, Jerevan dhe shkolla e mesme “Vanashen, Vanashen”, Ararat, fituan edhe këtë vit në këtë konkurs.

Mësuesja Syuzanna Manukyan nga Vanashen, nxënësit e së cilës ishin fitues për të dytin vit radhazi, shprehu mirënjohjen e thellë për librin, që e përdor shumë në klasë, të cilin nxënësit e saj e pëlqejnë! Ajo gjithashtu shprehu se të gjithë presin me padurim të marrin sërish pjesë në konkurs.

Lista e fituesve do të publikohet së shpejti në econfun.org në armenisht dhe anglisht.