Kapërce te përmbajtja
Kreu
KreuBloguRrjetiInformacion
Fillo leximin
ose shkarkoje falas

Gjeorgji: pilotimi i Veglave të EFI për Mësues me nxënësit e klasës 10

Eleanor Hammond
2.10.21

Në shtator 2021, nxënësit e klasës 10 në shkollën e mesme publike kryesore të Gjeorgjisë gjetën një shtesë të re në kurrikulën e tyre: hyrje në ekonomi. Komarovi është shkolla e parë në vend që e bën studimin e ekonomisë obligative. 250 studentë po studiojnë parimet kryesore të ekonomisë së tregut, duke punuar me “Common Sense Economics”. Kursi ligjërohet nga instruktorë nga partner vendorë EFI, iniciativa e shkrim-leximit ekonomik gjeorgjian (GEL-i). Mësuesit po pilotojnë Veglën për Mësues e cila po zhvillohet nga grupi punues i mësuesve të EFI nga i gjithë rajoni. Vegla u siguron atyre kuvertën rrëshqitëse, udhëzues për instruktorë dhe probleme praktike - gjithçka që u nevojitet atyre të angazhohen në të mësuarit e ekonomiksit por që ajo të jetë edhe argëtuese! Projekti Komarovi është një pilot projekt për planet e ardhshme për futjen e ekonomiksit në kurrikulën e shkollave të mesme në mbarë vendin. Me mbështetjen e EFI, GEL-i do të hartojë kurrikulat vijuese për klasat e 11-të dhe 12-të. Përveç punës së saj me nxënësit në Komarovi, GEL-i po prezanton “Common Sense Economics” në dy shkolla të mesme private. Regjistrohu në gazetën tonë për të ndjekur këtë projekt!

Artikujt e fundit

Premtimi i kriptovalutave

Opionin · Kriptovaluta: shpresa e një sistemi të ri monetar

William J. Luther · 19.5.22

IPhone apo jelek antiplumb? Shikimi i kostove alternative ndihmon në marrjen e vendimeve

Opionin · Çdo gjë e ka një çmim. Çmimi është gjithmonë relativ...

Nataliya Melnyk, Bendukidze Free Market Center · 14.4.22

Lufta, paqja dhe stimujt: si e definojnë ligjet e ekonomisë jetën tonë edhe tani

Opionin · Ne e shpjegojmë ekonominë e paqes dhe luftës me fjalë të thjeshta

Nataliya Melnyk, Bendukidze Free Market Center · 5.4.22