Kapërce te përmbajtja
Kreu
KreuBloguRrjetiInformacion
Fillo leximin
ose shkarkoje falas

Armenia: konkurrenca e eseve inkurajon nxënësit e shkollave të mesme të trajtojnë çështjet ekonomike me sens

Eleanor Hammond
1.6.21

Qendra për Vendimet e Sjelljes (CBD) priti konkursin e saj të parë mbarëkombëtar ese për studentët në Vite 10-12. Pjesëmarrësit zgjodhën nga një sërë temash duke përfshirë “ekonominë në jetën time”; “burimet e rritjes në rajonin tim”; “subvencione të pahijshme në rajonin tim”. Mbi 100 shënime u pranuan dhe u vlerësuan nga një komitet i cili përfshinte mësues nga Universiteti Amerikan i Armenisë dhe anëtarë të lartë të Shoqatës Ekonomike Armene. Shtatë finalistët u ftuan në një ceremoni çmimesh në Jerevan, të shoqëruar nga mësuesit e tyre, disa prej të cilëve tashmë po e përdorin librin në mësimet e tyre dhe që do të donin ta shihnin atë të përfshirë në kurrikulën kombëtare. CBD u frymëzuan aq nga eksitim të cilin libri po gjeneron në të dy studentët dhe mësuesit që ata planifikojnë të bëjnë konkurrencën një ngjarje vjetore. “ Një e ardhme e ndritshme është me një shoqëri të arsimuar financiarisht”, komentoi Armenuhy Hovakimyan, Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Federatës së Bursave Euro-Aziatike, ndërsa ajo uroi fituesit.

Artikujt e fundit

IPhone apo jelek antiplumb? Shikimi i kostove alternative ndihmon në marrjen e vendimeve

Opionin · Çdo gjë e ka një çmim. Çmimi është gjithmonë relativ...

Nataliya Melnyk, Bendukidze Free Market Center · 14.4.22

Lufta, paqja dhe stimujt: si e definojnë ligjet e ekonomisë jetën tonë edhe tani

Opionin · Ne e shpjegojmë ekonominë e paqes dhe luftës me fjalë të thjeshta

Nataliya Melnyk, Bendukidze Free Market Center · 5.4.22

Analizë nga Gjeorgjia: si do të ndikohet ekonomia gjeorgjiane nga lufta në Ukrainë?

Opionin · Çmimi i luftës: pritet që ekonomia gjeorgjiane të pësojë luhatje të ndjeshme

Iniciativa për edukimin ekonomik të Gjeorgjisë · 24.3.22