Kapërce te përmbajtja
Kreu
KreuBloguRrjetiInformacion
Fillo leximin
ose shkarkoje falas

Uzbekistani: konkurrenca verore tregon se ekonomia mund të jetë argëtuese!

Eleanor Hammond
6.11.21

Gjatë muajve të verës, Universiteti Ndërkombëtar Westminster në Tashkent organizoi një konkurs për të inkurajuar fëmijët, të rriturit dhe familjet që të përdorin joproduktive të tyre në mënyrë krijuese. Pjesëmarrësit u sfiduan për të eksploruar “Common Sense Economics” dhe videot e shumta shoqëruese të saj, dhe të paraqesin shënime në kategori për videon më të mirë, foton më të mirë dhe vizatimin më të mirë.

Rezultatet? Një shakullinë e krijimtarisë, energjisë dhe entuziazmit!

Për studentin Parizoda Abdufattoeva konkurrenca ishte një përvojë që ndryshon jetën. “Fillova të lexoj librin - imagjinatën time, mendimin, qëndrimin, qëllimin, gjithçka ndryshoi! Fillova me versionin anglisht pastaj kontrollova versionin rus dhe pastaj uzbekun. Shumica e librave humbasin kuptimin e tyre kur përkthehen. Por “Common Sense Economics” mbajti kuptimin e saj. Falënderimet e mia të mëdha për përkthyesit! Kam lexuar këtë libër për veten time, për zhvillimin tim. Gjërat që kam mësuar do të më ndihmojnë në BSc Financave time! Nuk ka të bëjë vetëm me zhvillimin e aftësive ekonomike, por një pikëpamje të tërë botërore”.

Fituesit së fundmi u mblodhën në WIUT për një ceremoni çmimesh, ku ata u morën me shpërblime dhe çertifikata në para dhe u mirëpritën ngrohtësisht në komunitetin EFI Uzbekistan.

Artikujt e fundit

Obi-Uan Kenobi, Ekonomist i Zgjedhjes Publike

Opionin · A mund të jetë “Lufta e Yjeve” një portë kalimi intergalaktike për të kuptuar më mirë teorinë e zgjedhjes publike?

Byron B. Carson, III · 17.6.22

Përcaktimi i çmimeve: dora e dukshme dhe e padukshme, dhe çfarë lidhjeje kanë ato me krizën e karburantit në Ukrainë?

Opionin · Mungesa e karburantit, pikat e zbrazura të karburantit dhe ndikimi i çmimeve mbi tregun

Nataliya Melnyk, Bendukidze Free Market Center · 9.6.22

Premtimi i kriptovalutave

Opionin · Kriptovaluta: shpresa e një sistemi të ri monetar

William J. Luther · 19.5.22