Kapërce te përmbajtja
Kreu
KreuBloguRrjetiInformacion
Fillo leximin
ose shkarkoje falas

Në kujtim të: Richard Stroup

Eleanor Hammond
13.1.22

Nga fundi i vitit të kaluar, bota e ekonomiksit të tregut të lirë humbi një prej kampionëve të vet me vdekjen e Richard Stroup, bashkautorit të “Ekonomiksi i mendimit praktik: Çfarë duhet të dimë rreth pasurisë dhe begatisë". Një kampion i hershëm i ambientalizmit të tregut të lirë, Richard ishte bashkëthemelues i Property and Environment Research Center (PERC). Ai ishte po ashtu Profesor Emeritus i Ekonomiksit pranë North Carolina State University dhe Montana State University, një bashkëpunëtor kërkimor pranë Independent Institute, ndihmës studiues i Cato Institute, dhe anëtar i Shoqatës Mont Pèlerin.

Ne i jemi shumë mirënjohës Richard dhe të gjithë ekipit të autorëve të "Ekonomiksit të mendimit praktik" për bujarinë e tyre për të na lejuar t'ua sjellim librin audiencave të reja në Evropën Lindore dhe vendet e ish-Bashkimit Sovjetik. Mbështetja e vazhduar e ekipit është një frymëzim për të gjithë ne.

Artikujt e fundit

Obi-Uan Kenobi, Ekonomist i Zgjedhjes Publike

Opionin · A mund të jetë “Lufta e Yjeve” një portë kalimi intergalaktike për të kuptuar më mirë teorinë e zgjedhjes publike?

Byron B. Carson, III · 17.6.22

Përcaktimi i çmimeve: dora e dukshme dhe e padukshme, dhe çfarë lidhjeje kanë ato me krizën e karburantit në Ukrainë?

Opionin · Mungesa e karburantit, pikat e zbrazura të karburantit dhe ndikimi i çmimeve mbi tregun

Nataliya Melnyk, Bendukidze Free Market Center · 9.6.22

Premtimi i kriptovalutave

Opionin · Kriptovaluta: shpresa e një sistemi të ri monetar

William J. Luther · 19.5.22