Kreu
KreuKreuRrjetiLajmetBëjeni tuajin librin

EFI në Shqipëri

Ekonomiksi është një fushë që ka të bëjnë me tema të rëndësishme dhe interesante të tilla si: kapitalizmi përkundrejt socializmit, menaxhimi i inflacionit dhe i papunësisë, zhvillimi ekonomik, etj,.

Lajmet e fundit

Forumi i Zhvillimit Ekonomik Rajonal

Ky forum u zhvillua me pjesëmarrjen e personaliteteve të rëndësishme, duke përfshirë Kryetarin e Bashkisë Elbasan, Gledian Llatja, Presidentin e UET

Një falënderim për James Gwartney

Komuniteti i EFI-së është i pikëlluar nga vdekja e James Gwartney

Ndikimi i teknologjisë në ekonomi

Shkolla e Inovacionit u realizua me sukses me 40 maturantë.

Eventet e ardhshme

Spring School/ Ndikimi i teknologjisë në ekonomi

Razëm, Shkodër19/05/2023

Si të jemi network-un e duhur ekonomik

Llogara, Vlora3-5 March 2023

Përmbajtje e re në Bibliotekën e EFI-së

Muzikë me bollëk

Për kohën që iu desh gjyshërve tanë për të fituar të ardhura për të blerë një këngë në vitin 1955, sot mund tëblejmë 19,750 këngë.

Në vitin 1877 Thomas Edison zhvilloi regjistruesin e parë fonografik. Disqet e para të luajtshme u prodhuan nga letër e shtypur midis dy pjesëve të fletës së kallajit.

Më 15 mars 1949, RCA Victor u bë studioja e parë që nxori disqe vinili me 45 xhiro për minutë. Ato ishin më të vogla dhe ruanin më pak muzikë se vitet e 78-ta popullore dhe ishin të prodhuara me ngjyra të ndryshme. Rolling Stone vë në dukje: “Adoleshentët e viteve pesëdhjetë pëlqenin formatin portativ dhe më pak të kushtueshëm; një reklamë në atë kohë kushtonte 65 cent për këngë. Hiti i hershëm më kataklizmik i muzikës rok, "Rock Around the Clock" i Bill Haley and the Comets, u shit 3 milionë herë në vitin 1955”.

[Punëtorët e pakualifikuar...

Steve Forbes mbi arritjet – Julia Morgan

izzit.org

Çfarë thonë të tjerët rreth nesh

Në kohën kur ekonomia është një temë shumë aktuale dhe e diskutueshme në Shqipëri, ky libër sjell një risi mbi proceset komplekse ekonomike, duke bërë të mundur që të gjithë, pa marrë parasysh përvojën e tyre paraprake, të kuptojnë më mirë mekanizmat e saj.
Elona Shehu PhD
Shefe e Departamentit të Ekonomiksit dhe Financës
Si profesor i Ekonomisë, qëllimi im është të kultivoj tek studentët e mi kuptimin dhe rëndësinë e ekonomisë në botën tonë. U sugjeroj studentëve kryesisht atyre librin e Ekonomiksi i Mendimit Praktik, për të nisur mbarë studimet e tyre në këtë fushë.
Prof. Asoc. Dr. Selami Xhepa
President i Universitetit Europian të Tiranës
Si studente në shkollën e mesme me asnjë përvojë në ekonomi, fillimisht isha e bezdisur që të nisja të lexoja librin “Ekonomiksi i Mendimit Praktik, por libri i kaloi pritshmëritë e mia. Shpjegimet e qarta të dhe qasja praktike më lejuan të kuptoj konceptet ekonomike me lehtësi.
Sadiola Hazizi
Studente e Shkollës së Mesme Sami Frashëri