Kreu
KreuKreuRrjetiLajmetBëjeni tuajin librin

EFI në Maqedoninë e Veriut

Edukimi ekonomik paraqet një prej shkathtësive më të rëndësishme që duhet të posedoj çdo individ pavarësisht moshës së tij

LEXO MË SHUMË

Lajmet e fundit

Highlights from the National Round of the EO

he National Round of the Economics Olympiad in North Macedonia, marked a celebration of academic rigor and economic acumen.

Economics Olympiad - Regional Rounds

On April 19th, 2024, the Regional Round of EO unfolded across North Macedonia, igniting the spirit of competition and economic prowess in five cities.

Results from the School Round - EO 2024

The School Round of the Economics Olympiad in North Macedonia showcased robust engagement and enthusiasm from the region’s educational institutions.

Eventet e ardhshme

National Round of Economics Olympiad in North Macedonia

Tetovo11 May 2024

Raundi ndërkombëtar i garave të Olimpiadës së Ekonomiksit

Bratislavë05-06 Shtator 2023

Përmbajtje e re në Bibliotekën e EFI-së

Perdet prej veluri dhe urtësia e Mises

Parimet ekonomike funksionojnë gjithandej rreth nesh – nëse dimë se ku të kërkojmë.

Paratë më të mira që kam shpenzuar ndonjëherë ishin për perde rozë prej veluri. Ishte viti 2003 dhe unë isha duke studiuar jashtë vendit në Angli me shumë pak fuqi shpenzuese dhe përgatitje të dobët për kohën time jashtë vendit. Kur mbërrita në Mbretërinë e Bashkuar, me dy shoqe të tjera të klasës, e bëra këtë pa asnjë garanci reale për një vend për të fjetur, por kur je e re, mendon se mund të zgjidhësh gjithçka.

Më parë kisha hedhur poshtë opsionin e vetëm që mora për strehimin në kampus pasi kostoja dukej tepër e lartë dhe mendova se mund t’ia dilja vetë më mirë, dhe i kisha bindur dy studentet e tjera të më besonin. Pas një mbërritjeje mjaft të frikshme dhe shumë peripecish përreth, ne ishim në gjendje të siguronim një banesë dhe kursyem një shumë të konsiderueshme parash për ta bërë këtë. Megjithatë, do të shkaktoheshin kosto të tjera për shkak të vendimit tonë, si pagesa për transportin publik, ...

Steve Forbes mbi arritjet – Julia Morgan

izzit.org

Çfarë thonë të tjerët rreth nesh

Olimpiada e ekonomiksit për mua u kthye në një ndër eventet me të veçanta dhe të suksesshme, jo vetëm qe njohurit tona rreth botës së ekonomiksit u shumëfishuan por edhe na u dha mundësia të sfidonim veten.
Alma Gjureci
Nxënëse
Gara e Olimpiadës së Ekonomiksit kontribuoi gjithashtu më gjerë duke krijuar ide inovative për çështjet ekonomike të sotme. Olimpiada e Ekonomiksit ofroi një platformë për nxënësit për të treguar talentin dhe pasionin e tyre për ekonominë.
Hyrije Abazi Alili
Dekane e Fakultetit të Biznesit dhe Ekonomisë - UEJL
Dëshiroja të shpreh mirënjohjen time të sinqertë për përvojën e jashtëzakonshme në Olimpiadën e Ekonomisë që studenti im pati privilegjin të marrë pjesë. Ishte vërtet fantastike! Pyetjet sfiduese, camaraderia midis pjesëmarrësve dhe organizimi i përsosur e bënë të pashlyeshme.
Efraim Sejdija
Profesor në Shkollën e Mesme "Nikolla Shtejn"