Kreu
KreuKREURRJETILAJMETBËJENI TUAJIN LIBRIN

EFI në Kosovë

Sepse të gjithë duhet të kuptojnë ekonomiksin e vendimmarrjeve të përditshme; të gjithë duhet të flasin gjuhën e ekonomiksit.

LEXO MË SHUMË

Lajmet e fundit

Olimpiada e Ekonomiksit 2024

Përfundon raundi i shkollave në Olimpiadën e Ekonomiksit në Kosovë.

Një falënderim për James Gwartney

Komuniteti i EFI-së është i pikëlluar nga vdekja e James Gwartney

Punëtoria: Njohuritë ekonomike në gazetari

Për herë të dytë organizohet punëtoria dy-ditore “Njohuritë Ekonomike në Gazetari”.

Eventet e ardhshme

Gara në nivel lokal e Olimpiadës së Ekonomiksit

Regjionet e Kosovës18.04.2023

Gara Kombëtare e Olimpiadës së Ekonomiksit

Prishtinë20.05.2023

Përmbajtje e re në Bibliotekën e EFI-së

Perdet prej veluri dhe urtësia e Mises

Parimet ekonomike funksionojnë gjithandej rreth nesh – nëse dimë se ku të kërkojmë.

Paratë më të mira që kam shpenzuar ndonjëherë ishin për perde rozë prej veluri. Ishte viti 2003 dhe unë isha duke studiuar jashtë vendit në Angli me shumë pak fuqi shpenzuese dhe përgatitje të dobët për kohën time jashtë vendit. Kur mbërrita në Mbretërinë e Bashkuar, me dy shoqe të tjera të klasës, e bëra këtë pa asnjë garanci reale për një vend për të fjetur, por kur je e re, mendon se mund të zgjidhësh gjithçka.

Më parë kisha hedhur poshtë opsionin e vetëm që mora për strehimin në kampus pasi kostoja dukej tepër e lartë dhe mendova se mund t’ia dilja vetë më mirë, dhe i kisha bindur dy studentet e tjera të më besonin. Pas një mbërritjeje mjaft të frikshme dhe shumë peripecish përreth, ne ishim në gjendje të siguronim një banesë dhe kursyem një shumë të konsiderueshme parash për ta bërë këtë. Megjithatë, do të shkaktoheshin kosto të tjera për shkak të vendimit tonë, si pagesa për transportin publik, ...

Steve Forbes mbi arritjet – Julia Morgan

izzit.org

Çfarë thonë të tjerët rreth nesh

Jam krenar të promovoj një libër i cili po kontribuon kaq drejtpërdrejt në literaturën e ekonomisë në shkollat dhe universitetet e Kosovës dhe që është në dispozicion për të gjithë ata që duan ta lexojnë!
Alban Zogaj, PhD
Nën-kryetar i Prishtinës
Si ish trajnere e karrierës dhe pedagoge e burimeve njerëzore, e rekomandoj këtë libër për këdo që ka dyshime për planin dhe ambiciet e tyre të zhvillimit profesional: është argëtues për t'u lexuar dhe i lehtë për t'u zbatuar në praktikë!
Argjenta Plakolli
Partner Vendor, Kolegji Riinvest, Kosovë
Ajo që rezonon thellë me mua është përkushtimi i EFI për të thyer barrierat. Duke ofruar burime në shumë gjuhë, përfshirë ato të cilave tradicionalisht u mungojnë materialet e edukimit ekonomik, EFI po krijon një hapësirë gjithëpërfshirëse ku të gjithë kanë mundësinë të eksplorojnë dinamikën e ekonomisë në gjuhën e tyre.
Alma Bajramaj
Project assistant, Kosovo