Kapërce te përmbajtja
Kreu
KreuBloguRrjetiInformacion
Fillo leximin
ose shkarkoje falas

Rreth EFI-së

Ky është një projekt unik që ndërthur aftësitë, talentet dhe kreativitetin e shumë njerëzve nga shumë vende të ndryshme për të frymëzuar dhe ngjallur interesin për ekonomiksin.
1
"Ekonomiksi i mendimit praktik" është botuar në shtatë gjuhë
100
shkarkime falas dhe numri është ende në rritje!
1
partnerë vendas që do të zbulojnë sekretet e ekonomiksit!
English
Հայերեն
ქართული
Русский
Shqip
Українська
Oʻzbekcha
Kaloni te
Libri

Të gjithë ata që janë përfshirë në Economic Fundamentals Initiative kanë kaluar një pjesë të madhe të karrierës së tyre duke jetuar dhe punuar në rajon. Ne jemi ekonomistë; jemi mësues; jemi administratorë të arsimit, specialistë tregu, redaktorë e përkthyes. Të gjithë jemi plotësisht në dijeni të sfidave urgjente me të cilat përballen vendet e këtij rajoni. Ne besojmë me pasion se zhvillimi i njohurive të gjithsecilit për ekonominë, mund t'u sjellë vetëm të mira individëve, për komunitetet e tyre dhe për stabilitetin më të gjerë kombëtar dhe rajonal.

Synimi i EFI-së dhe partnerëve tanë lokalë është që ta bëjnë arsimimin ekonomik të aksesueshëm për të gjithë. Kjo është arsyeja pse ne bashkëpunojmë në mënyrë aktive me mësues të universiteteve dhe shkollave, studentë dhe përfaqësues të institucioneve arsimore. Libri është tashmë i disponueshëm në shtatë gjuhë, dhe në vitin 2022 do të përkthehet edhe në 3 gjuhë të tjera. Përveç kësaj, ne planifikojmë të përfshijmë më shumë gjuhë të Evropës Lindore dhe Azisë Qendrore në portofolin tonë.

EFI-ja financohet krejtësisht nga donacionet që përdoren vetëm për përshtatjen, përkthimin dhe shpërndarjen e literaturës së ekonomiksit në mbarë këtë rajon. EFI është organizatë jofitimprurëse 501(c)(3) e regjistruar në shtetin e Nju Xhersit, SHBA.

Libri
Ekonomiksi i mendimit praktik

“Ekonomiksi i mendimit praktik: Çfarë duhet të dimë rreth pasurisë dhe begatisë” u publikua fillimisht në vitin 2005 dhe tani është në edicionin e tij të tretë. Shkruar nga ekonomistët akademikë James D. Gwartney, Richard L. Stroup, Dwight R. Lee, Tawni H. Ferrarini dhe Joseph P. Calhoun, “Ekonomiksi i mendimit praktik” sot prezanton hyrjen klasike në bazat e ekonomiksit të tregut. Qëllimi i tij është të orientojë lexuesit që të bëjnë zgjedhje të zgjuara personale dhe parimore bazuar në një kuptim të shëndoshë të parimeve të ekonomiksit.

Me mbështetjen e Komitetit Këshillues Akademik të EFI-së, libri është rishikuar për t'iu përshtatur lexuesve në mbarë rajonin tonë. Publikimi që pasoi "Ekonomiksi i mendimit praktik: Çfarë duhet të dijë secili për të arritur prosperitet personal dhe kombëtar" është i disponueshëm në gjuhën angleze, shqipe, armene, gjeorgjiane, ruse, ukrainase dhe uzbeke. Përkthimet në gjuhët azerbajxhanase, kazake dhe kirgistane do të jenë të disponueshme në fillim të vitit 2022.

Versioni elektronik i librit përfshin materiale lexuese shtesë dhe mbi 9 orë video-klipe me titra që prezantojnë dhe shpjegojnë konceptet themelore të ekonomiksit në kontekstet e jetës reale. Kopjet e printuara janë gjithashtu të disponueshme përmes partnerëve tanë lokalë.

Fillo leximin
ose shkarkoje falas
Hulumtoni burimet tona
Gjenerata e mendimit praktik
Qytetarët e së nesërmes po hulumtojnë ekonomiksin sot.

Ne duam t'u japim studentëve, mësuesve dhe publikut të gjerë të rajonit një mundësi unike për të mësuar parimet bazë ekonomike që ndikojnë jetën e tyre të përditshme dhe këto të mësohen në gjuhën e tyre dhe pa kosto financiare. Ekonomiksi është një disiplinë që frikëson shumë njerëz, por çdo qytetar aktiv duhet të kuptojë bazat e tij. EFI-ja ofron përmbajtje që folësit e gjuhës angleze i marrim si të mirëqena, por që - deri më sot - kanë qenë pothuajse të padisponueshme në gjuhët e Evropës Lindore, Kaukazit Jugor dhe Azisë Qendrore.

Partnerët tanë lokalë zhvillojnë programe emocionuese me aktivitete për studentët, profesionistët e rinj dhe të gjithë ata që janë të interesuar të dini se si ekonomiksi ndikon në jetën e tyre. Ata organizojnë konkurse eseje, video, takime dhe leksione. Tani ju keni mundësinë të njiheni me botën e ekonomiksit të mendimit praktik përmes internetit dhe personalisht!

Paketa e mjeteve të mësuesit
Gjithçka që i duhet një mësuesi për të sjellë në klasë ekonomiksin e mendimit praktik!

Paketa e mjeteve të mësuesit e zhvilluar nga ekonomistët, e modifikuar dhe e përkthyer për çdo shtet, do t'u sigurojë mësuesve gjithçka që kanë nevojë për të mësuar hyrjen në ekonomiks. Përmbajtja e kursit bazohet në botimin tonë "Ekonomiksi i mendimit praktik". Prezantimet, udhëzimet mësimore dhe detyrat praktike do të jenë të disponueshme në të gjitha gjuhët që synojmë.

Paketa e mjeteve të mësuesit është në periudhë prove në një nga shkollat e mesme publike kryesore në Gjeorgji gjatë vitit akademik 2021-2022.

Nëse doni të dini më shumë rreth paketës së mjeteve të mësuesit, dërgoni një email në adresën teachers@econfun.org.

Provoni versionin dygjuhësh
Edicioni ynë i “Ekonomiksit të mendimit praktik” tani është i disponueshëm në format libri elektronik dygjuhësh!

LEXO TANI në Anglisht/Rusisht

Vizioni ynë është ta ofrojmë këtë funksion për të gjitha edicionet tona të gjuhëve. Duke qenë se gjuha ruse flitet gjerësisht ose është gjuhë zyrtare në një numër vendesh ku disponohet ky libër, po fillojmë me edicionin Anglisht/Rusisht.

Dëshirojmë të falënderojmë partnerin tonë Doppeltext për entuziazmin dhe mbështetjen e treguar.

Leximi dygjuhësh u lejon lexuesve tanë të përmirësojnë vetëbesimin e tyre në anglisht ndërsa mësojnë rreth ekonomiksit. Pse të mos e provoni?